Per Myhrmann
14. maj 2023 kl. 09:25
Tabte desværre 1-2 i Espergærde

Referat af SS-kampen Espergærde – Avedøre – 2-1 (2-0).

Avedøre kunne trods nogle afbud stille et godt hold i Espergærde, så man håbede på point til zebraerne. Men inden der var spillet to minutter var Avedøre bagud. Espergærdes hurtige Victor Montell rundede lidt for let Mikkel Schmelling og sendte bolden fladt i mål ved den fjerneste stolpe.

Men Avedøre viste i starten af kampen, at man er ved at finde vej til chancer. Emil Malm gik fri i højre side og fandt Martin Nordentoft i feltet, men Nordentofts fine venstrefod sendte bolden lige over tværribben, så bolden endte i nettaget. På det efterfølgende angreb var Espergærde så ved at øge føringen. Måske stod Avedøre og ærgrede sig over, at det ikke lykkedes at få udlignet til 1-1. Det så i hvert fald let ud for Espergærde at slippe igennem, men Emil Nyholm Kristensen tog sig af situationen. Få minutter efter var den gal igen. En lang bold over forsvaret bragte en friløber til hjemmeholdet. Avedøremålmanden måtte langt frem, så bolden blev lobbet over ham og heldigvis forbi målet. Det knasede lidt med forsvarsspillet i denne periode, og Ronas Colak måtte også lidt senere redde et forsøg på mållinjen.

Nordentoft var tæt på at udligne på et hovedstød efter hjørnespark, men bolden strøg lige ved siden af målet.

Espergærdes mål til 2-0 var velspillet. Ludvig Pahl gik igennem i Avedøres venstre forsvarsside og lagde fra baglinjen bolden skråt tilbage ind foran mål, hvor Patrick Bernth kunne bringe nordsjællænderne på 2-0. Lidt før dette måtte Avedøre skifte ud i midterforsvaret, da Alek Farhan Bakalarz ikke var i stand til at spille videre.

Inden pausen fik Avedøre nogle halve muligheder, men uden at komme igennem til det helt store tilbud.

Jeg havde lidt bange anelser i pausen. Ville Avedøre falde sammen, eller kunne holdet rejse sig? Det blev vel nærmest det sidste. En grund til dette kunne være, at Nicklas Antonsen, endelig skadesfri, kom på banen efter 53 minutter. Det betød, at Avedøre havde lettere ved at holde fast i bolden, så angrebsspillet blev mere farligt. De helt store frie chancer i feltet udeblev dog. Antonsen var ellers tæt på med et frispark et kvarter før tid, men bolden blev reddet af målmanden med en flot tv-redning.

Seks minutter før tid kom reduceringen, da Emil Møller med et frispark ramte Mikkel Schmelling, der med hovedet snittede bolden videre i det lange hjørne. Avedøre fik sat et pres ind, og Espergærde følte sig presset, men den forløsende udligning kom desværre ikke.

Den næste kamp spilles allerede fredag den 19. maj kl. 18.30 mod Lundtofte i Zebrafolden. Der vil være mulighed for fredagsbar og indtagelse af aftensmaden på området ved banen.

Mål:               Emil Nyholm Kristensen

Forsvar:         Oliver Algren-Petersen – Alek Farhan Bakalarz – Ronaz Colak – Mikkel Schmelling

Midtbane:      Emil Møller – Emil Malm Kristensen – Mads Zibrandtsen – Karl Gaardmand Braad – Phillip Bo Henriksen

Angreb:         Martin Nordentoft

Indskiftet:      Casper Karlsson – Nicklas Antonsen – Benjamin Snerle Trebbien