Per Myhrmann
29. september 2020 kl. 22:25
Vandt den udsatte kamp mod Fremad Valby med 2-0

Referat af DS-kampen Fremad Valby - Avedøre - 0-2 (0-1).

Det var en uhyre vigtig kamp, der denne dejlige aften blev spillet i Valby Idrætspark mod Fremad Valby på et stadion hvor Avedøre i foråret i 2. division vandt 2-1 over Boldklubben Frem. Det blev denne gang til en 2-0 sejr over Fremad Valby i DS, men det holdt lidt hårdt, specielt i 2. halvleg, hvor Avedøre ikke havde så megen boldbesiddelse efter min mening.
Avedøre kom foran på et skud fra kanten af straffesparksfeltet af anfører Mathias ”Mini” Johansson, der satte bolden tæt op ad den ene stolpe. Chancen kom efter en bolderobring på midten af banen, en vigtig egenskab i dette spil. Fem minutter senere var Fremad Valby ved at komme fri til frit skud, og minuttet efter headede de over målet. Fremad Valbys største chance faldt midt i halvlegen, da Mathias Kuch kiksede en aflevering og sendte en hjemmebanespiller mod mål, men han sparkede over Avedøres mål.
Efter en halv time fik Avedøres Mathias Redke en friløber mod mål, men han formåede ikke at komme til et skud. Så blev det en periode med Mehidienne Djafer-Bey (Mehio) i hovedrollen. Mehio fik en god chance i højre side af banen, men lobbet over målmanden lykkedes ikke, og i halvlegens sidste minut endte et fantastisk godt angreb med, at Simon Boe fra baglinjen sendte bolden ind i hovedet på Mehio, som flot headede bolden nedad mod den fjerneste stolpe, men Fremad Valbys målmand lavede en fantomregning.
Efter 5-10 minutter i anden halvlegs fik Fremad Valby et par store chancer. Men Rasmus Siggaard tog sig af den første, og den anden chance sendtes ved siden af målet. Og så blev Marc Rosenmejer spillet fri i dybden og scorede til 2-0 til Avedøre, men først i anden omgang, da det første skud ramte stolpen, men Rosenmejer sendte selv riposten i mål.
Lidt senere var det ved at gå galt. Mathias Kuch fik ikke sendt bolden væk, og Cesar Santin kom til en afslutning, som ikke var god for den tidligere FCK-stjerne. Minuttet efter slap Mathias Redke fri, men afslutningen mod mål blev sendt et stykke ved siden af målet. Midt i halvlegen måtte målmand Siggaard redde et forøg fra en fri Santin. Siggaard blev sat på flere prøver. Efter 70 minutter måtte han redde et skud fra nært hold og lidt senere endte en hovedstødschance lige på ”Sigge”.
Anders Kjøller fik muligheden for at afgøre kampen med en ekstra scoring med 7 minutter igen, men fik ikke sendt skuddet afsted.
Kampen sluttede med boldovertag fra Fremad Valbys side, og de havde da deres chancer til et få scoret gennem kampen, men virkede ikke helt skarpe og deres forsvar var til at overrumple.
Fint med en 2-0 sejr til Avedøre og at spille til ingen scoring fra modstander, når det normale midterforsvar manglede med Jonathan Villadsen i karantæne og Niklas Myhrmann ude med en skade.
Set over hele kampen vat Avedøre bedst i 1. halvleg med en del spil og gode chancer til scoringer. Efter pausen var Fremad Valby mest boldbesiddende, og Avedøre havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. Men det holdt, og Avedøre ligger nu nummer tre i den tætte række, hvor der kun er 3 point ned til nummer 9 i rækken.
Den næste kamp er igen en udekamp, når Avedøre næste weekend spiller mod Frederikssund lørdag den 3. oktober kl. 13.00.
Mål: Rasmus Siggaard
Forsvar: Mikkel Schmelling – Mathias Kuch – Michael Bo Hansen – Simon Boe Nielsen
Midtbane: Mehidienne Djafer-Bey – Mathias ”Mini” Johansson (anf.) – Oliver Skjold Larsen – Anders Vibe Kjøller
Angreb: Marc Rosenmejer – Mathias Redke
Indskiftet: Nicklas Antonsen (46´ Mehidienne Djafer-Bey) – Mads Eslund (68´ Mathias Redke) – Baboucarr Baldeh (75´ Nicklas Antonsen
Ikke benyttet: Emil Skjold Larsen – Magnus Johansson – Wandifa Danpha – Abdallah Said